01.09.2023 | 11:18
Нинова: Това сглобено правителство демонстрира законодателна немощ и правна неграмотност
Тя посочи, че хора, които са подписали неизгодния договор с „Боташ“, продължават да бъдат начело в енергетиката

49-ото НС започна новата есенна сесия на ново място за втори път. Дано да има и нов разум. И нова мисъл да се работи в интерес на България и на българските граждани, а не както досега. Това се казва в декларация на БСП, прочетена от лидера ѝ Корнелия Нинова от парламентарната трибуна.

„Преди три месеца след много преговори, трудни сглобки и задкулисие – се създаде правителство между ГЕРБ, ПП и ДБ с подкрепата на ДПС. С учудване видях днес признанието на Борисов, което потвърждава нашите думи от преди три месеца – този кабинет е правителство на задкулисието, на договорките, на дълбоката държава, на личните и партийни интереси. Днес господин Борисов пред залата призна, ПП -ДБ, ГЕРБ и Алексей Петров са договаряли правителство. Времето потвърди нашите думи. Изобщо не ви движи европейското бъдеще на България, интересите на народа. Движат ви единствено личните и партийните интереси, препирането и гарантирането оттук-нататък, че няма да се носи отговорност за това, което правихте през годините назад“, подчерта Нинова.

И допълни: „Нека да видим как изглежда това с факти и числа. Уважаеми български граждани, тук в тази зала най-важното е да пишем и приемаме закони. Управляващото мнозинство демонстрира законодателна немощ и правна неграмотност. Това поведение създаде юридически и житейски хаос в държавата.

Тя посочи, че хора, които са подписали неизгодния договор с „Боташ“, продължават да бъдат начело в енергетиката.

Според нея прекратяването на концесията на „Росенец“ започва да се отразява на цените на горивата. Лидерката на БСП обвини правителството, че създава несигурност в енергийния сектор.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране