06.06.2023 | 20:09
Новият министър на отбраната: България трябва да окаже помощ на Украйна
Toдор Тагарев посочи, че това ще бъде направено в рамките на съюзните решения и стриктно изпълнение на решенията на Народното събрание

България трябва да окаже помощ на Украйна, за да може да продължи контраофанзивата си и да освободи окупираните си територии. Това заяви новият министър на отбраната Тодор Тагарев на официалната церемония, на която встъпи в длъжност.

Министърът посочи, че това ще бъде направено в рамките на съюзните решения и стриктно изпълнение на решенията на Народното събрание.

По думите му трябва да бъдат продължени усилията в укрепването на отбранителните способности на страната. Тагарев заяви, че няма никакви негативни намерения в правителството по отношение на хората в отбраната.

Тагарев ще обърне внимание и на въпроса за гражданско-военните отношения. Според него е особено видимо, че има сериозни предизвикателства в гарантирането на демократичните гражданско-военни отношения.

Бившият служебен министър на отбраната Димитър Стоянов заяви, че никога не е служил на друга държава, никога не е служил на приятелски кръгове и над 30 години с чест и гордост е носил униформа. Тодор Тагарев посочи, че в следващите дни ще представи екипа си и приоритетите на министерството.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране