02.02.2020 | 15:35
Ноле е №1! Спечели страхотно зрелище в Мелбърн
Джокович победи Доминик Тийм на финала

Новак Джокович остава непобеден на финали на Откритото първенство на Австралия по тенис! Сърбинът надви Доминик Тийм с 6:4, 4:6, 2:6, 6:3, 6:4 в Мелбърн и за осми път вдигна трофея от надпреварата в Мелбърн.

Зрителите по трибуните проследиха изключително интересен и емоционален мач, продължил 4 часа.

В началото Ноле стартира отлично, но Тийм, който имаше 4 победи в предишните 6 мача помежду им, показа силен отпор. През втория сет съдията на стола Дамиен Дюмусоа предупреди Джокович, че се бави с изпълнението на сервис. Това предизвика гнева на сърбина, който го репликира и дори го потупа по маратонката.

Ситуацията явно изнерви Ноле, който загуби два сета, преди да се мобилизира отново. Превъзходството му пролича в заключителните части и в крайна сметка опитът на 32-годишния сърбин си каза думата.

Победата в Мелбърн носи още една награда за Джокович. Той се завръща на лидерската позиция в световната ранглиста от понеделник (3 февруари).

Тийм също ще запише изкачване. Той ще влезе в топ 3 на световния тенис, като ще изпревари Роджър Федерер.

За Джокович това е 17-а титла от Големия шлем. Той остава рекордьор по отличия на сингъл в Мелбърн със своите 8 спечелени финала. Роджър Федерер има 6 в актива си.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране