05.09.2023 | 9:57
Няма човек, който с над 2 промила алкохол да е адекватен
Kатегорично искам да заявя, че в този случай няма никакъв чадър над извършителя, подчерта комисар Мария Ботева

Над 2 промила алкохол – няма нормален здрав организъм, който да може да понесе такава концентрация на алкохол и да има адекватно поведение. Това заяви пред Нова тв комисар Мария Ботева. в коментар за убиеца на 15-годишното дете, което загина на пешеходна пътека в столицата

Категорично искам да заявя, че в този случай няма никакъв чадър над извършителя. В момента се води досъдебно производство, така че подробности по разследването не могат да се изнасят, обясни тя.

При нас са известни всички нарушения на отговорния за смъртта на момчето 37-годишен мъж. Не мога да коментирам неговата трудова заетост. Той е получил книжка през 2005 година и още тогава е извършил първото си нарушение – употреба на алкохол над 1,2 промила, за което му е съставен протокол. Има още три нарушение на закона, коментира тя.

След това в 2008, 2010, 2011, 2018, 2020 и сега в 2023 година той е засечен като нарушител, като първото и последното му нарушения са свързани именно с употреба на алкохол и то в границите, определени като престъпление, коментира тя.

На 37 години, когато човек е употребил алкохол и то в такива количества, и да вдигне такава висока скорост на оживено място в София, означава едно неравновесие, една изключително нетрезва преценка на ситуацията и нестабилност на поведението. Той е бил неуравновесен, а алкохолът е бил една от причинвите за това поведение, посочи тя.

На територията на цялата страна от началото на година до вчерашния ден засечените и глобени шофьори за превишена скорост са 1 113 848, което е с над 300 000 нарушения повече спрямо миналата година, посочи комисарят.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране