13.09.2019 | 23:35
Обвиненият в блудство британски педофил от Сливен остава в ареста
Британецът Даниел Хъл не се е признал за виновен, но няма да обжалва

Британският пастор в Сливен, обвинен в блудствени действия с четири деца, остава за постоянно в ареста.
Даниел Хъл беше арестуван в сливенския квартал „Надежда”, където живее от години. Той има присъда във Великобритания за педофилия, а британската телевизия BBC имат репортаж за неговите престъпления.

Адвокатът на задържания британски гражданин нарече оставането в ареста „очаквана мярка”. Обвиненият в блудство не се е признал за виновен, но няма да обжалва мярката. Той запази мълчание в съдебната зала. Поиска преводач, а защитникът му – делото да се води при закрити врати.След като разбра,че остава в ареста, Даниел Хъл каза само „Good bless you” („Бог да ви благослови”).

„Той продължава да твърди, че не е извършвал такива неща. Той много добре знае, че за обжалване – трябва да бъде приведен в Бургас, а е изгубил вяра, че на този етап може да промени този изход’, заяви Милена Христова,адвокат на Даниел Хъл.

Мъжът беше задържан вчера при полицейска операция, но е бил следен от два  месеца. Арестуван е рано сутринта в молитвения дом на квартал „Надежда”, в присъствието на шест непълнолетни и малолетни момчета.

От полицията в Сливен казаха за bTV, че сигналите за блудствени действия с деца са подадени от живеещи в  квартал „Надежда”, но не от родителите на децата. Според обвинението, има доказателства, че мъжът е осъществявал неколкоратни блудствени действия с малолетните жертви, но им е плащал, за да мълчат. С децата ще работят психолози.

Хората в квартала обаче излязоха на протест в негова подкрепа и поискаха да бъде освободен. Според тях пасторът е невинен.

„Моето дете е на 12 години, също е посещавала неговите събирания! Защо прокуратурата не са изкарали фактите – дали той има порнографски сниимки с тези деца, които са спали в спалното му помещение?”, каза родител на едно от децата. Жителите на квартал „Надежда” заявиха, че пасторът им е помагал, както финансово, така и морално.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране