20.07.2021 | 17:33
Обрат! ИТН с нова позиция за правителство
Партията на Трифонов обаче получи критики

Има такъв народ (ИТН) ще проведе консултации с партиите, от които очакват подкрепа. Това обяви Ивайло Вълчев след заседание на парламентарната група. Очаква се разговори да се водят с Демократична България и Изправи се. БГ! Ние идваме!

Веднага след изборите Слави Трифонов обяви проектокабинет и каза, че ИТН иска да поеме управлението сама, като очаква подкрепа от другите формации от протеста. По-късно тази позиция бе заявена на пресконференция с участието на Тошко Йорданов и Филип Станев, на която Николай Василев обяви оттеглянето си от евентуален бъдещ кабинет.

Партията на Трифонов обаче получи критики, че се опитва да извие ръцете на останалите „протестни“ формации да подкрепят неин състав на кабинет, без да спази парламентарната практика за провеждане на предварителни консултации и намиране на консенсус.

„Нещата, които трябва да се обявяват в парламента, ще ги обявяваме в парламента. Нещата, които трябва да бъдат обявени в разговор с другите парламентарни групи, ще ги научат първо те в разговор с тях, така, както изисква тази професионална диалогичност. Няма да използвам фразата, че сме си направили необходимите изводи, но всяка информация, която трябва да бъде комуникирана с останалите, ще бъде комуникирана там, където ѝ е мястото и там, където първо заинтересованите ще я чуят. Мисля, че в последните дни показахме с всичките си думи и действия, че абсолютно осъзнаваме това, което лежи на нашите плещи“, обясни днес пред медиите Ивайло Вълчев.

От „Има такъв народ“ отказаха да коментират дали отново ще номинират Ива Митева за председател на Народното събрание, щели да обявят решението си в зала, предаде БНР.

Мика Зайкова пък бе категорична, че подкрепя Митева, като я смята за чудесен юрист.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране