23.05.2020 | 15:39
Овчаров захапа Гергов: „Бароните“ в БСП опитват да си качат цената, Нинова е заплаха за ГЕРБ
В Западна Европа голяма част от бензиностанциите са държавни

„Управляващите, а не някой в БСП, искат да свалят Корнелия Нинова. Очевидно виждат заплаха в нея. Някои от факторите в БСП, волно или не, играят по тази свирка“, заяви пред БТВ членът на Националния съвет на БСП Румен Овчаров. Той защити прекия избор на лидер и предупреди „бароните“ в партията да не влизат във филма „от скандал в скандал“.

Според него БСП не е изчезнала по време на кризата, а напротив. „За последните около три месеца ГЕРБ прие повече предложения на БСП отколкото за изминалите три години“, отбеляза Овчаров. Като примери той посочи намаляването на ДДС, предложението за български стоки в големите вериги, както и въпросът за въвеждането на извънредното положение и епидемичните мерки.

На въпрос Корнелия Нинова или Кирил Добрев, Овчаров отговори: „Не е това въпросът. Въпросът е, че партията иска пряк избор, а в момента върви съпротива. Партията БСП четири пъти на своите на най-големи форуми иска да избере лидера си на общопартиен избор, въпреки това в момента върви съпротива срещу този пряк избор. Няма да има никакво значение кого ще изберем, ако пак влезем в сериала скандал след скандал, тогава победителят ще е ясен“, категоричен беше Румен Овчаров.

Според него съпротивата е от „бароните“ в БСП, които се опитват да си качат цената, но ако направят скандал, няма значение кой ще бъде лидер. Той обяви за барон лидера на пловдивската структура Георги Гергов, който, по думите му, бил лидер на първа частна партия – „Георги Гергов-Пловдив“.

Припомняме, че заради изказване в подкрепа на мерките на правителството на ГЕРБ Нинова поискат оставката на Гергов.

Румен Овчаров каза още, че няма да има голяма промяна в конкуренцията и цените, ако се създадат сто държавни бензиностанции, заради което за него идеята била безсмислена. Той обяви още, че от „трънката“ по-голям контрол над данъчните складове няма да изскочи кой знае какъв заек.

Бившият министър на енергетиката отбеляза, че в Западна Европа голяма част от бензиностанциите са държавни. „Нямам усещането, че там са по-различни цените, а сравнено с България, са по-високи“, каза Овчаров.

Намерението на държавата е да насърчи конкуренцията, като разкрие повече данъчни складове и даде достъп до тях на всички бензиностанции. А отделно – да отвори верига от собствени бензиностанции.

„Данъчните складове са собственост на една група над 70%, заедно с още няколко от големите играчи на пазара те стават 90% собственици. Ако държавата иска по този начин да гарантира възможност за внос на горива, това е може би добър ход“, посочи бившият министър на енергетиката.

„Няма наоколо рафинерии, които да са с по-висока ефективност и по-високо качество на продукцията, от нашата рафинерия. Тя преди няколко години беше класирана на 7 място в света като качество на работата си, така че и от тази трънка заек няма да изскочи“, отбеляза той.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране