21.01.2023 | 19:50
Основният бияч на Християн Пендиков: Познайник на полицията, член на ВМРО-ДПМНЕ
Премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски обеща пълно разследване на случая

Без адекватна медицинска помощ в Охрид и в тежко състояние. Така е бил транспортиран у нас Християн Пендиков – секретарят на българския културен клуб в “Цар Борис III”, нападнат от трима мъже пред заведение в северномакедонския град.

Приятел на Пендиков разказа пред bTV по-рано днес, че на сънародника ни е била отказана полицейска помощ на място и сам е отишъл при властите в Охрид, за да подаде жалба. Според разказ на свидетел на Християн е било отказано, защото се самоопределя като българин.

Според информацията към момента извършителите са били установени, а един от тях е стар познайник на полицията и член на ВМРО-ДПМНЕ.
Днес патриотите от ВМРО, граждани, приятели на Християн, както и представители на партия “Възраждане” блокираха центъра на София в знак на протест срещу агресията срещу българите в РСМ.

Събралите се тръгнаха на шествие с искане за справедливи наказания на извършителите и срещу дискриминацията на българите в Северна Македония. Участниците в демонстрацията поднесоха червени рози пред Информационния културен център на Северна Македония.

След побоя на българина външният министър на Северна Македония Буяр Османи пристига на визита у нас. Вчера премиерът Димитър Ковачевски обеща пълно разследване на случая.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране