13.01.2024 | 11:42
Отговорът на Асен Василев за корупционния скандал с „Кралицата на винетките“!
Не били компютри, а компоти, пише финансовият министър

Финансовият министър Асен Василев наруши мълчанието си покрай разкритията на Bird, в които беше намесено и негово име.

„Ако БЪРД беше истинска разследваща медия, щеше наистина да разследва и установи истината, написа Василев във фейсбук. А тя според него е:

НЕ БИЛИ КОМПЮТРИ, А КОМПОТИ

Ако БЪРД беше истинска разследваща медия, щеше наистина да разследва и да установи истината, а истината е:

☑️Сградата на ул. „Чаталджа“ 3 е купена от фирма „СТВ Консълтинг“ ЕООД през 2019 г. за изграждане на офис на компанията.

☑️Покупката е извършена с банков кредит в размер на 2,9 млн. лв., който включва цената на имота (по оценка на банката) и средства за пълна реконструкция на сградата.

☑️Реконструкцията е завършена през 2021 г.

☑️През май 2021 г. излизам от фирмата и с това приключва моето участие в „СТВ Консълтинг“ ЕООД, което е видно и от Търговския регистър.

☑️По информация от настоящия собственик на фирмата (която е и публична в Имотния регистър), офис сградата е продадена на 7 септември 2023 за 3,1 млн. лв.

☑️Със средства от сделката е погасен остатъкът от кредита за ипотеката на сградата в размер на 2,46 млн. лв. (информация, проверима в Кредитния регистър).

☑️Сделката е извършена през брокерска агенция на пазарна цена и плащането е по банков път.

❗️Не само, че не познавам купувача, но и смятам за абсурдно и злонамерено замесването на името ми в скалъпена история за нещо, което се случва две години и половина след като съм излязъл от фирмата.

❗️По повод купувача, ако БЪРД беше истинска разследваща медия, щеше да установи, че лицензът на въпросния купувач на сградата за ТОЛ-системата е издаден през 2019 г., когато въобще не съм бил в политиката.

❗️И за да сложа край и на тези спекулации припомням, че нашият кабинет през 2023 г. за първи път премахна монопола на ТОЛ-оператора, като издаде лицензи на още две компании. И още две са в процес на интеграция.

Опитът от досегашното ми взаимодействие с БЪРД показва, че фактите не са на почит в тази медия. И в този случай тя отново е източник на дезинформация. Оставям на вас да прецените дали това е обикновен непрофисионализъм или е част от политическа атака.

 

 

https://www.facebook.com/birdreporting/posts/pfbid02pLcNrYrSMy1BE3PByn2ocgEYMMMuvWEQChMZAsZQzvx3gGKW1AKBvq3NHn2Tam7Vl

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране