09.05.2022 | 11:35
Отново сблъсъци пред Паметника на Съветската армия (ВИДЕО)
Посрещнаха поддръжниците на Русия с "Фашисти" и "Червени боклуци"

И днес (9 май) се стигна до напрежение пред Паметника на съветската армия. Причината е, че пред него се събраха противници на войната в Украйна и отбелязващи Деня на победата, който се чества в Москва.

В ранните часове днес фигура от монумента беше боядисан с помощта на дрон с цветовете на руското знаме – синьо и жълто.

На 4 май активисти опитаха да опаковат паметника с българското и украинското знаме, но акцията им беше осуетена. Стигна се до сблъсъци.

Днес отново имаше словесни престрелки и кратки сблъсъци между хора, които смятат, че монументът трябва да бъде премахнат и честващите Деня на победата.

Втората група проведе днес традиционния марш на „Безсмъртния полк“, който започна от Паметника на незнайния воин и стигна до Паметника на Съветската армия.

Пред него поддръжниците на Русия бяха посрещнати от дошлите по-рано двайсетина души, които скандираха „Фашисти“ и „Червени боклуци“. Един от тях заяви, че при сблъсъка представителите на „Безсмъртния полк“ е счупена дървена дръжка на знаме в главата му. В момента, в който дошли официални лица, хората били избутани.

На честването пред Паметника на съветската армия се появи и посланикът на Русия у нас Елоенора Митрофанова, която държа реч.

ВИДЕО!

 

 

 

 

1 коментар

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране