16.06.2022 | 11:32
Петков за ГЕРБ, ДПС, ИТН и “Възраждане”: Ето това е задкулисието, срещу което се борим (ВИДЕО)
Може би ви е страх, че Рашков ще бъде избран за шеф на КПКОНПИ?

Ето това е задкулисието, срещу което се борим – това каза премиерът Кирил Петков в залата на Народното събрание, след като се обърна към ГЕРБ, ДПС, ИТН и “Възраждане”.

„Никола Минчев е отличен професионалист. Чувал съм това от устата на хора и от ГЕРБ, и от ДПС, и от ИТН, и от „Възраждане“. И въпреки това всички вие слагате като точка номер едно в дневния ред гласуването на оставката на Минчев“, каза премиерът Кирил Петков в Народното събрание.

Той очерта и друга причина за разместването на дневния ред – „Може би се страхувате, че Минчев ще води НС към приемането на закона за шефа на КПКОНПИ? Може би ви е страх, че Рашков ще бъде избран за шеф? Може би ви е страх, че ще има съдия, който ще ревизира дейността на главния прокурор?“, попита Петков.

Премиерът се обърна и към всички партии в залата по отделно.

„За ГЕРБ – ако си мислите, че с днешното приемане на оставката на Минчев ще ни притесните като правителство и ние ще се договаряме с вас – няма. За ДПС – ако си мислите, че с приемането на тази оставка ние ще намалим броя на сигналите до европрокуратурата и няма да повтаряме името на Делян Пеевски като един от най-корумпираните хора в държавата – няма“, каза премиерът.

Към „Възраждане“ той зададе въпрос – „Във ваши изказвания казвате, че никога не трябва да се гласуват закони, които се приемат от ДПС. Въпросът ми е ще натиснете ли бутона да вземете оставката на Минчев заедно с ДПС и как ще го обясните?“.

Изказването на министър-председателя беше придружено от призиви за оставка.

Обръщение към „Има такъв народ“ нямаше.

https://www.facebook.com/Government.of.Bulgaria/videos/1369567153517944

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране