17.11.2022 | 11:35
Петков разкости ГЕРБ, ДПС и БСП: Извършиха предателство срещу честния вот на българите! (ВИДЕО)
Хартиената бюлетина е една от най-тежките загуби на демокрацията в момента, коментира бившият премиер

Днес в правна комисия беше извършено предателство срещу честния вот на българските граждани. Реално хартиената коалиция – ГЕРБ, ДПС и БСП, казаха на българите в България „ние ще решаваме вместо вас“, а на българите в чужбина „не се интересуваме от вас“. Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков в кулоарите на парламента на съвместен брифинг с “Демократична България”, след като тази нощ ГЕРБ, ДПС и БСП на практика прекроиха Изборния кодекс без никакво предварително обсъждане – върнаха хибридната форма на гласуване – с машина и с хартиена бюлетина, премахнаха електронното дистанционно гласуване и район „Чужбина“.

“БСП трябва да знае, че ако тези решения се гласуват в зала, ние няма да влизаме в коалиционни преговори с тях независимо с кой мандат. Те имат избор, ако подкрепят тези решения и в зала, те заявяват на техните избиратели – ние се връщаме трайно в статуквото, там където цари задкулисието. Това послание да е ясно на всички българи, че демократичната общност няма да позволи това да стане задкулисно, тихо, никой да не разбере и техният вот да бъде подменен”, отбеляза Петков.

“Хартиената бюлетина е една от най-тежките загуби на демокрацията в момента. Това да се върнем обратно към хартиена бюлетина, когато може над 160 хиляди хартиени бюлетини да са невалидни на последните избори, това е пълен погром на демокрацията и нарушава изцяло възможността българите да имат доверие в изборния процес. Една огромна червена линия се отвори с тази хартиена бюлетина и тя не е между нас и другите парламентарни групи. Това е между българските граждани и политиците, които седят в тази зала”, добави Кирил Петков, след като “Продължаваме промяната” напусна пленарната зала.

“Това, което се случи миналата нощ надхвърля връщането на хартиената бюлетина. То е демонстрация на сила, демонстрация на мнозинството на реванша”, каза депутатът от „Демократична България“ Христо Иванов.

Той подчерта, депутатите от „Демократична България“ и „Продължаваме промяната” няма да влязат в зала в знак на протест до внасянето на темата за хартиените бюлетини за разглеждане.

“Ние „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“ искаме българските граждани да разберат, че докато са спали тази нощ беше проведена „нощта на хартиената бюлетина“. Коалицията зад тази хартиена бюлетина е ясна за всички. Миналите избори ги купиха, тези искат да ги откраднат. Ние няма да го позволим”, каза генерал Атанас Атанасов.

https://www.facebook.com/prodalzhavamepromyanata/videos/1198552874207086/

 

https://www.facebook.com/prodalzhavamepromyanata/videos/3281760488818904/

https://www.facebook.com/hristo.dabulgaria/posts/pfbid0PEvymR2eDH8bp8YWNfxLQJacDBsvdTfzwgZ61Dnw6hpNuBSaH3mtkGdawLpkS6Zvl

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране