23.06.2022 | 18:00
Петков oбяви, че би работил с ГЕРБ, ако Борисов отиде на топъл остров
"Основна цел е борба с корупцията, но тя не може да се случва, ако имаш коалиционен партньор, който е бил част от корупцията"

Бих работил с ГЕРБ, ако Бойко Борисов „реши един ден да отиде на топъл остров“. Сигурен съм, че имаме много идеи за европейска България с част от депутатите (на ГЕРБ). Това каза премиерът Кирил Петков пред журналисти в Брюксел.

„Продължаваме промяната“ (ПП) ще държи много ясна линия с кого да прави бъдеща коалиция. Основна цел е борба с корупцията, но тя не може да се случва, ако имаш коалиционен партньор, който е бил част от корупцията, уточни премиерът.

По неговите думи не е възможно занапред взаимодействие със Станислав (Слави) Трифонов и Тошко Йорданов („Има такъв народ“). За съжаление осъзнахме, че те са част от задкулисието, срещу което се борим, каза Петков.

Изискванията, поставени от Костадин Костадинов („Възраждане“), са абсолютно неприемливи, допълни премиерът.

Делян Пеевски, който се появи за пръв път от шест месеца, за да натисне бутона на вота на недоверие, също не може да е партньор, добави Петков по повод вчерашното гласуване в Народното събрание на вота на недоверие към неговото правителство.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране