03.08.2020 | 18:55
Петър Кърджилов разказа за полицейското насилие и показа синините от престоя в ареста
Получих десетки силни плесници по гърба и врата, както и удари с коляно в слабините, каза задържаният

Задържаният от полицията на Орлов мост в петък Петър Кърджилов показа синините по тялото си, които по думите му са причинени от полицаи.

След спречкване между протестиращите на блокираното от палатки кръстовище и възрастна жена, която ги обижда, гони и блъска с бастуна си Кърджилов бе отведен с белезници в I РПУ.

Ето какво разказа той във “Фейсбук”:

“Здравейте драги приятели, свободни граждани, колеги комуникатори и журналисти!

Споделям с вас най-напред снимки на следите от полицейското насилие към мен при ареста ми в петък и удара с бастуна (третата снимка на рамото ми). В полицейския бус получих също десетки силни плесници по гърба и врата, както и удари с коляно в слабините, от които няма следи. Ударите от задържалите ме продължиха и в Първо районно, преди да дойде адвоката ми, като тяхна колежка по-възрастна полицайка подстрекаваше младите да ме бият още. Няма да говоря за обидите и психическия тормоз. Държаха ме без вода и тоалетна, за да не се чисти алкохола, който така и не откриха. Дадох доброволно кръв и урина за изследване във ВМА същия ден, преди да ме закарат в ареста.

Иначе, повечето полицаи и надзиратели ни подкрепят и им се иска да бъдат на протеста, но не могат, защото веднага ще ги уволнят.
Сядам след малко да напиша повече за последните 72 часа. Ще можете да прочетете във Frognews.bg.
Споделяйте снимките.
Продължавайте протеста и блокадите!”

Петър Кърджилов, Фейсбук

https://www.facebook.com/petar.kardzhilov/posts/10159444358128357

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране