13.09.2021 | 19:08
Петър Стоянов: Разделението на десните избиратели обезсмисля мое участие на президентски избори
Нито аз съм се предлагал, нито някой ми е предлагал официално да бъда издигнат, казва политикът, който бе държавен глава от 1997 до 2002 г.

Президентът на Република България (1997-2002 г.) Петър Стоянов направи изявление след като в последните дни се появиха публични твърдения и коментари, че той може да бъде издигнат за кандидат на ГЕРБ-СДС. В своята интернет страница petarstoyanov.com Стоянов отрече тази възможност.

Ето текстът на изявлението:

„Уважаеми госпожи и господа,

От вчера в медиите и социалните мрежи се изказват мнения за и против евентуалната ми кандидатура за президент – дебат, за който не съм давал никакъв повод.

Искам да е ясно: нито аз съм се предлагал, нито някой ми е предлагал официално да бъда издигнат за президент.

Моята евентуална кандидатура би имала смисъл, само ако обедини всички десномислещи и проевропейски настроени избиратели в България. Но, за съжаление, те са фатално разделени. Този факт обезсмисля всякакви разговори за моето участие в президентските избори.

Винаги съм участвал в честни и открити политически състезания. Моят президентски мандат беше предшестван от над 12-месечна публична кампания, истинска борба за идеите на демокрацията. Така, честно и открито, спечелих гласовете на 2 502 517 български граждани. Това е Моят начин.

Благодаря на хората, с които бяхме заедно през последните 30 години и които до последно настояваха да ме подкрепят с имената и авторитета си в кандидат-президентската кампания.

Пожелавам на бъдещия президент на България да продължи евроатлантическата политика и ангажименти на страната ни, както и усилията за обединено и проспериращо общество.“

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране