21.01.2022 | 11:10
Писателят Христо Стоянов: Всичко срещу Гешев, защото не си пие ракията с Рашков
"Нищо не казвам. Само питам какво искат от Гешев? Освен съдействие. А той не иска да им съдейства и е виновен за това"

Писателят Христо Стоянов написа критичен коментар в социалните мрежи и личния си блог. Повод за недоволството му е атаката срещу главният прокурор Иван Гешев. По думите на Стоянов в момента се наблюдава явлението „Всичко срещу Гешев“ и е време да си зададем въпроса „Кой ни управлява“. Ето какво още пише той:

Ние нямаме Министерство на правосъдието, ние имаме министерство против Гешев. Ние нямаме Правна комисия в Парламента – ние имаме Комисия АнтиГешев. Ние нямаме Народно събрание и на него не е написано: „Съединението прави силата“.

Имаме сграда с функции на Народно събрание и на тази сграда предстои да се сложи девизът: „Всички против Гешев“… Ние нямаме Премиер на България – имаме пешка, на която са й обещали да стане Цар, ако се смени Главният прокурор. Ние нямаме Президент на Република България – имаме пощенска кутия за жалби срещу Гешев. Зная само, че Прокуратурата се занимава с престъпността в една страна.

Значи ли всичко това, че престъпният свят не е доволен от Главния прокурор и иска да се завърне в България? Ами… значи… Тогава не е ли време да си зададем въпроса: „Кой ни управлява“… А кои искаха оставката на Главния прокурор миналата година – между триста и петстотин човека, които замеряха с яйца, домати, вмирисана риба Герба на Република България, Флага на Република България, Съдебна палата на Република България, Народно събрание на Република България… Кой купуваше яйцата, доматите, рибата, кибрита за сламата под нозете на полицаите, алкохола, палатките и алкохола в палатките…

Нищо не казвам. Само питам какво искат от Гешев? Освен съдействие. А той не иска да им съдейства и е виновен за това. Основната му вина е, че не си пие ракията с Бойко Рашков… Май…

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране