20.09.2022 | 11:55
Пламен Стайков разказа за направените промени по автомобила преди Рали Сърбия
Интересът към нашия спорт в момента е изключително висок, каза състезателят

Минути преди потеглянето на част от отбора на „Стайков Рейсинг“ към Върнячка баня (Сърбия) отново сме в гаража на Пламен Стайков, който преглежда всичко с хирургическа точност дали е качено и подредено за състезанието. Идните дни с Рафи Кадир им предстои старт в поредното 55-то издание на Рали Сърбия в изключителна за нашите мащаби конкуренция.

Попитахме Стайков какво би ни споделил преди старта на Рали Сърбия?

„Здравейте, като начало на нашия разговор искам да приветствам цялата Ваша аудитория и всички фенове на автомобилния спорт да заповядат да гледат Рали Сърбия, което се очертава да бъде много интригуващо. Организаторите са се постарали да направят добра организация както за нас екипажите, така и за многобройната публика, която се очаква по трасетата.

Интересът към нашия спорт в момента е изключително висок, тъй като родната спортна власт навлезе в една спирала от действия, резултата от които е глад за адреналин и положителни емоции от любимия ни спорт.

Определено имам какво ново да споделя. Предвид тежките технични трасета в рали Бохемия натрупахме много ценен опит свързан с основните настройки на автомобила. След различни видове тестове, извършихме промени по окачването на автомобила, за да получим най-доброто му поведение спрямо условията. Успоредно с това направихме и няколко подобрения свързани с ускорението, като се оказа, че е имало достатъчно ресурс, който до този момент не сме имали възможността да извлечем. Надявам се всички промени, които сме направили да допренесат за по-доброто ни представяне в тазгодишното издание на Рали Сърбия“, каза Пламен Стайков.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране