12.05.2020 | 21:59
Плащат по 290 лeва на засегнати от кризата, не приеха предложението на БСП
Левицата настояваше минималното дневно обезщетение за безработица да бъде увеличено от 9 на 17 лева

За срок до шест месеца след отмяната на извънредното положение Агенцията по заетостта превежда компенсация в размер 290 лв. за определени категории лица, подлежащи на осигуряване по реда на Кодекса за социално осигуряване, съгласно критерии и условия, определени с акт на Министерския съвет.

Парламентът гласува промени и допълнения в Закона за здравето, с които се променят и други закони. Средствата се превеждат по банков път на съответния осигурител/самоосигуряващо се лице. Парите са за сметка на средства от Европейските структурни и инвестиционни фондове.

Мнозинството не прие предложението на БСП минималното дневно обезщетение за безработица да бъде увеличено от 9 на 17 лева. Отхвърлено беше и искането им за диференцирано ДДС.

Не се прие текстът на Корнелия Нинова за безвъзмездна финансова помощ в размер на 50 млн. лв. за зеленчукопроизводители, овощари и животновъди, както и за безлихвени кредити за оборотни средства с минимум шестмесечен гратисен период.

Пречиствателните станции за отпадъчни води на населените места, селищните и курортните образувания се осигуряват с пречиствателни съоръжения/инсталации за обеззаразяване. Задължително обеззаразяване се извършва преди заустване в Черно море по време на курортния сезон.

Данъчен склад не може да бъде обект, който обхваща нефтопродуктопровод и свързана/присъединена към него повече от една база/обект за складиране и/или производство на енергийни продукти, гласуваха депутатите.Изискването не важи в случаите на нефтопродуктопровод – част от данъчен склад, в който има производствена инсталация за преработка на нефт.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране