25.05.2023 | 16:42
Показаха къде са ликвидирали Къро и жена му (СНИМКИ)
„Посолството на Република България в Република Южна Африка информира за убийство на четирима души в Кейптаун, за които се предполага, че са български граждани”, обявиха от МВнР

Появиха се първи кадри от мястото на убийството на Красимир Каменов-Къро в ЮАР. Той беше застрелян в Кейптаун, където живее от години.

Покушението е станало в дома на Каменов, като заедно с него са застреляни жената, с която той е живял, икономката и охранител.
Децата му са били на училище по това време.

От местната полиция съобщиха, че около 08:20 ч. са открити телата на две жени и на двама мъже на възраст между 40 и 50 години с огнестрелни рани.

Министерството на външните работи излезе с официална позиция след новината.

„Посолството на Република България в Република Южна Африка информира за убийство на четирима души в Кейптаун, за които се предполага, че са български граждани”, обявиха от МВнР.

От ведомството допълват: „До този момент официална информация от съответните власти в страната на акредитация не е получена в българското задгранично представителство, което е установило и поддържа оперативен контакт с компетентните органи и служби”.

Красимир Каменов е част от знаковата групировка ВИС.

През април по искане на българската прокуратура Каменов беше обявен за международно издирване с „червен бюлетин” от Интерпол. Според сайта на Междуправителствената организация той се издирва за убийство, заплаха за убийство и изнудване.

 

 

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране