11.02.2024 | 14:13
Почина доайенът на спортната журналистика Силвестър Милчев
Автор е на 18 книги на футболна тематика и без никакво съмнение неговите изследвания за историята на българския футбол са най-задълбочени и най-пълни

Десет дни преди да навърши 92 години почина доайенът на българската спортна журналистика Силвестър Милчев, съобщи за БТА приятелят му Сашо Стойков.

Милчев е известен като автор на 18 книги на футболна тематика и без никакво съмнение неговите изследвания за историята на българския футбол са най-задълбочени и най-пълни.

Роден на 21-и февруари 1932 година, Силвестър Милчев в кариерата си работи във вестниците „Работническо дело“, „Спорт“ и „Българска армия“. Той е издъхнал рано тази сутрин у дома си, заобиколен от семейството.

Опелото по всяка вероятност ще бъде в сряда от 15:00 часа вцърквата на Централните софийски гробища.

Сред творбите му са книгите от трилогията „По хребета на българския футбол“, „Български футболни корени“, „Футболната романтика на България“, изследване на историята на любимия му отбор Локомотив (София), както и биографии на редица футболни великани у нас като Манол Манолов-Симолията, Георги Пачеджиев-Чугуна, Добромир Ташков-Мирко.

Поклон пред паметта му!

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране