23.11.2022 | 12:53
ПП и ДБ готови да спасят България! Предлагат правителство на малцинството (ВИДЕО)
Консултациите досега не доведоха до нищо, защото ГЕРБ са импотентни да съставят кабинет, каза Асен Василев

“Продължаваме промяната” и “Демократична България” имат готовност, ако вторият мандат отиде при тях, заедно да работят за формирането на правителство на малцинството, с ясна визия, стратегия, план. Това обяви на брифинг в Народното събрание съпредседателят на ПП Кирил Петков.

“Минаха близо два месеца от изборите. Единственото нещо, което ГЕРБ направи до този момент е да избере за председател на НС Вежди Рашидов и изкара хората на улицата, когато хартиената коалиция се опита да открадне вота на българите през нощта. Ние сме в политическа безизходица, откакто беше свалено нашето правителство”, каза Кирил Петков на съвместна пресконференция с ДБ.

“България стои в политически вакуум. Тук сме заедно ПП и ДБ, за да кажем, че не може да продължава по този начин. Тук сме, за да кажем, че имаме готовност заедно да работим за формирането на правителство на малцинството с ясна визия, стратегия, план, като трябва да има и определени гаранции, които парламентът да покаже, че е способен да работи в такъв формат на правителство на малцинство”, заяви още бившият премиер.

“Консултациите досега не доведоха до нищо, защото ГЕРБ са импотентни да съставят кабинет. Според мен президентът трябва да се забърза с мандатите, за да излезем от това безвремие, в което сме трети месец”, заяви съпредседателят на ПП Асен Василев.

https://www.facebook.com/prodalzhavamepromyanata/videos/680488583478555

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране