08.12.2023 | 9:51
Пребиха oбщински съветник, напуснал „Възраждане“! Той подозира партията (ВИДЕО)
Двама маскирани мъже ме напръскаха със спрей и започнаха удари, разказа Иван Алексиев

Независимият общински съветник в София Иван Алексиев е нападнат и пребит от маскирани посред бял ден, близо до дома си. Той е със счупен нос и охлузвания по главата и лицето.

Преди това Алексиев казва, че е заплашван от ръководството на партия „Възраждане“, където е членувал.

По думите му нападението идва от партията и по-точно от ръководството.

„Отидох на работа, мина общинската сесия и на връщане около 11:30 ч. видях един съсед и спрях да разговарям с него. Отнякъде дойдоха двама маскирани мъже, напръскаха ме със спрей и започнаха удари. Единият – с маска като за мотор, виждат се само очите и устата, а другият – с шапка, наведен. Нито реплики, нито нищо. Дядото започна да вика, една жена също“, разказва Алексиев в предаването „Тази сутрин“.

Иван Алексиев е избран за общински съветник с листата на партия „Възраждане“, но взима решение да я напусне и така става независим.

„Бях кандидат-кмет за район „Люлин“. Така се стекоха обстоятелствата, че напуснах структурата. Имахме непреодолими различия с ръководството в цялата идеология. Не е това, което се казва. Към мен е имало заплаха от ръководството, че ще бъда унищожен, пребит. Казаха ми хора, които са били на събрания. Намекнаха ми, че е имало събрание на избраните общински съветници за Северна България, на което се е разказало как аз и няколко общински съветници от Пловдив ще бъдем приключени. „Трябва да внимаваш, защото имаш деца“ – това беше обаждане по телефона. Най-вече се притеснявам за децата ми“, допълва Иван Алексиев.

Той е избран и да влезе в Народното събрание, но се отказва от депутатското си място, за да не бъде на едно място с човека, който го заплашва.

Цялото интервю

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране