01.10.2023 | 14:41
Премиерът Денков призова партиите да не злоупотребяват със страховете на протестиращите
Недоволните вдигат частично блокадата на Прохода на Републиката

Протестиращите енергетици и миньори вдигат блокадата на Прохода на Републиката от 16 до 20 часа днес. Ще бъде разрешено преминаването на автомобили под 12 тона.

Те се договориха с полицията на „Хаинбоаз” се договориха за трафика през прохода. Два пъти дневно ще бъдат пропускани автомобили и камиони до 12 тона. Това ще се случва от 6 ч. до 10 ч. – сутрин, и от 16 ч. до 20 ч. – вечер.

След това протестиращите отново ще спрат движението.

Партиите да не злоупотребяват със страховете на енергетиците и миньорите в кампанията си за местни избори. За това призовава премиерът акад. Николай Денков, който днес е разговарял на тази тема и с политически лидери. Той се обяви против разпространяваната дезинформация, даването на неизпълними обещания и умишленото ескалиране на напрежението.

Министър-председателят очаква представителите на протестиращите днес в 16 ч в Министерския съвет, за да започнат обсъждането на конкретните стъпки за енергиен преход във въглищните региони. То ще продължи до края на ноември т.г.

Териториалните планове за Стара Загора, Перник и Кюстендил бяха изпратени на Европейската комисия вчера – в последния възможен срок. Това беше необходимо, за да получи България няколко милиарда лева от ЕС, с които ще се гарантират работни места за хората в трите региона след затварянето на мощностите през 2038 г. Финалните версии на плановете трябва да бъдат одобрени от ЕК и страните членки на ЕС до края на годината.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране