24.08.2023 | 8:54
Пригожин е загинал в самолетна катастрофа в Русия?
Летял е за Санкт Петербург с 10 души на борда, сред които и трима членове на екипажа. Всички са загинали

Лидерът на паравоенната групировка „Вагнер“ Евгений Пригожин е загинал в самолетна катастрофа, съобщи руската агенция „Росавиация“, цитирана от ТАСС. На борда се е намирал и заместникът на Пригожин – Дмитрий Уткин. Предполага се, че самолетът е принадлежал на самия Пригожин.

Двамата загинали наскоро извършиха бунт срещу руското военно ръководство, като го обвиняваха в това, че зле ръководи войната на Русия срещу Украйна. В сряда се навършиха два месеца от този бунт.

Катастрофата е станала по-рано вечерта край Куженкино в Тверска област. Самолетът е изчезнал от радарите в 18.20 часа. Той е пътувал по маршрута Москва – Санкт Петербург с 10 души на борда, сред които и трима членове на екипажа. Всички са загинали.

Според първоначалните съобщения Пригожин и Уткин са фигурирали в списъка на пътниците, но нямаше официално потвърждение, че те наистина са се качили на борда.

За катастрофата, броя на пътниците и липсата на оцелели съобщи руското Министерство по извънредните ситуации.

За това, че в списъка на пътниците е бил Евгений Пригожин, съобщи Росавиация, цитирана от ТАСС. Малко преди полунощ същият източник посочи, че Пригожин и Уткин са сред загиналите.

Час по-рано подобно съобщение дойде и от телеграм канала Gray Zone, който се смята за близък до Пригожин. В него се казва, че лидерът на „Вагнер“ е загинал „в резултат от действията на предателите на Русия“.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране