13.09.2023 | 17:56
Прокурорският син с обвинение за побой над приятелката си и 4 закани за убийство
Прокуратурата ще поиска задържането му под стража

Прокурорският син Васил Михайлов е с обвинение за 4 закани за убийство и нанесен побой над приятелката си, съобщиха от софийската районна прокуратура.

Побоят е нанесен през октомври миналата година, научи bTV. А през юли тази година, след като беше пуснат под домашен арест, Михайлов е отишъл до работното място на приятелката си и ѝ е отправил жест, че ще я застреля от лек автомобил.

Установено е, че на 28 октомври 2022 г. около 04:00 часа в апартамент в Перник той се заканил с убийство на жената, като ѝ казал: „Ще те убия! “, а след това започнал да нанася удари с ръка по лицето ѝ.

Прокуратурата ще поиска задържане под стража за Михайлов.

Екипи на СДВР днес влязоха в къщата, където Михайлов е под домашен арест. Пред bTV днес Васил Михайлов отрече обвиненията.

„Не съм се заканвал. Аз на приятелката ми съм правил само хубави неща. И към хубавите момичета съм правил само хубави неща“, заяви той, след като в дома му беше извършен обиск по разследване за заплаха срещу жена.

„Имам рана на лицето, защото тренирам. Ще се връщам в спорта. Играя спаринг всеки ден“, каза само пред камерата на bTV Михайлов.

На въпрос защо има полиция в дома му, той заяви, че това не е полиция, а са приятели.

„Става въпрос за 4 деяния. Като по свидетелските показания е установено, че заканите са отправени по различен начин – лично, по телефона като дори има случай , когато едно от телефонните обаждания е отправено, докато е бил с мярка задържане под стража. Има данни, че е упражнявал и физическо насилие спрямо нея“, коментира Георги Иванов, наблюдаващ прокурор в СРП.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране