31.07.2020 | 14:41
Протестиращите на Орлов мост: Спрете да изпращате провокатори от ГЕРБ! (ВИДЕО)
Те обявиха, че ще протестират до оставки

Протестиращите на Орлов мост помолиха на импровизиран митинг властта да спре да изпраща провокатори на протеста. Конкретен повод за изявлението им беше случката от сутринта, когато възникна конфликт.

Възрастната жена спря при протестиращите, за да им каже възмущението си от блокадата, но беше залята с течност. В резултат на това Петър Кърджилов, който е част от протестиращите, беше задържан.

„Подозрението ни е, че това беше провокатор, изпратен от ГЕРБ, за да се отклони вниманието от нашите искания“, заявиха протестиращите и припомниха, че искат оставките на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

Ние ще седим тук, докато те си подадат оставката, категорични бяха те.

Петър Кърджилов няма повдигнати обвинения още, стана ясно от изявлението на протестиращите. Задържан е за 24 часа, но срещу него няма повдигната жалба. Адвокат Александър Кашъмов е поел неговата защита.

“Трети ден сме тук и никога не се е стигало до такива сцени. От наша страна провокация и агресия не е имало никога”, категорични бяха представителите на “Боец”. Според тях гражданите са солидарни с тях.

СДВР са един изпълнител, който трябва да охранява и да си изпълнява задълженията, посочиха още хората от палатковия лагер. Според тях твърденията на полицията, че е затруднена комуникацията с протестиращите, не отговарят на истината.

bTV

https://www.facebook.com/btvnews/videos/617394132548055/?v=617394132548055

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране