01.11.2022 | 16:44
Протест срещу бившия пиар на Доган в Нaродния театър
Вратата на Велислава Кръстева надраскана с надписи "ДПС" и "Изчезвай"

С надраскана врата на кабинета осъмна Велислава Кръстева, дългогодишният пиар на ДПС, която отскоро завежда „Връзки с обществеността“ в Народния театър. На 29 октомври вечерта вратата е била нашарена с надписи „ДПС“, „Пиар на Ахмед Доган“ и „Изчезвай“.

Директорът Васил Василев реагира с позиция, адресирана към работещите в театъра, в която казва, че това е заплаха срещу достойнството на Кръстева и акт на дискриминация срещу
личността ѝ, пише „Площад Славейков“.

Бунт срещу политическо присъствие или акт на вандализъм е проявата, се питат творци и служители на Народния театър.

Въпреки новата си длъжност в културата, Велислава Кръстева направи демонстрация на своята близост с Ахмед Доган на последните парламентарни избори в началото на октомври. Тя придружи почетния председател на ДПС до неговата изборна секция, което породи още един въпрос: напуснала ли е Кръстева позицията си в партията, или все още е в обкръжението на Доган.

Неотдавна към длъжността на Велислава Кръстева – завеждащ „Връзки с обществеността“ в Народния театър, се появи още един пост – зам.-директор, който бе отбелязан в сайта на театъра. Малко по-късно новата ѝ позиция бе премахната от сайта.

По думите на Василев, Кръстева не е била негова заместничка, а написаното в сайта е станало без нейното знание. „Площад Славейков“ научи, че някои творци в Народния отказват да работят с Велислава Кръстева заради политическата ѝ кариера. От техните среди вероятно е и среднощният бунтар, реагирал с надписи на вратата ѝ.

Василев казва, че няма да приеме човек да бъде съден заради биографията си, че е противно на неговите човешки разбирания. В позицията си до колегите в театъра той казва още, че компетентните органи ще се произнесат по случая с надписите. Пред „Площад Славейков“ той разкри, че извършителят е заснет от камерите в театъра и вече е известно кой е. Но определи случая като „вътрешен“, което означава, че вероятно няма да иска последствия извън тези в своята компетентност.

Според Васил Василев надписите по вратата на Велислава Кръстева са „обиден акт“. Но в тях има факти от миналото на новата пиарка на Народния театър. А призивът „изчезвай“ е израз на нежеланието на въпросния творец да работи с нея.

 

1 коментар

  1. […] 08.11.2022 | 20:03 Морфов: Аз изкъртих табелката на жената, която следва Доган Режисьорът изясни писмено мотивите си срещу пиара на Народния театър Велислава Кръстева, чиято врата вандализира Свързани новини Протест срещу бившия пиар на Доган в Нaродния театър […]

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране