07.12.2023 | 11:40
Проф. Ангелов прекъсна тв участие на Хинков: Да обясни одита на АДФИ на центъра, който той е управлявал
Да не ме използва като смокинов лист и да се крие зад мен, заяви депутатът oт ГЕРБ-СДС

Народният представител от ГЕРБ-СДС и председател на здравната комисия в НС проф. Костадин Ангелов прекъсна тв участието на здравния министър Христо Хинков.

“Хинков да не ме използва като смокинов лист и да се крие зад мен”, заяви депутатът в ефира на btv.

Ангелов се обърна към настоящия здравен министър, който по-рано заяви, че действията си по казуса “Пирогов” са били съгласувани именно с Костадин Ангелов (също бивш здравен министър).

Депутатът от ГЕРБ призова министър Хинков да обясни одит на АДФИ в Националния център по обществено здраве и анализи, когато настоящият здравен министър е бил негов ръководител:

“Има или няма констатирани закононарушения, извършени от Хинков и какви са те”, попита той и обяви, че през днешния ден ще представи одитния доклад пред обществеността.

От своя страна Хинков отрече обвиненията на Ангелов.

“Пирогов” не е на загуба. Болницата има заем и той се обслужва, каза още Ангелов и обвини Хинков, че не разбира от финанси.

Според депутата от ГЕРБ-СДС абсолютно недостойно е министър на здравеопазването да каже, че през последните 10-15 години “Пирогов” запада, особено след COVID, когато здравното заведение приемало по над 500 пациенти дневно.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране