03.10.2019 | 1:40
Путин срещу Грета: Тя е добро момиче, но е употребена от възрастни
"Много азиатски държави искат стандарта на Швеция, но как да стане това?", попита руският президент

Руският президент Владимир Путин не споделя „всеобщия възторг“ към 16-годишната Грета Тунберг и речта й пред ООН. В свой коментар владетелят на Кремъл  обясни, че шведското момиче опростява сложни проблеми и е употребявана от възрастни хора с интереси.

В изказване на форума Руска енергийна седмица вчера Путин  заяви, че „това, че млади хора, подрастващи, обръщат внимание на острите проблеми на днешния ден, включително на тези с околната среда, е правилно и много хубаво, те безусловно трябва да бъдат подкрепени“. Но той смята, че е осъдително, „когато някой ги използва за лични интереси“.

Путин е на мнение, че на Грета не е обяснено, че съвременният свят е сложен и многообразен, бързо се развива и хората в Африка и много от азиатските държави искат да живеят със същия жизнен стандарт като в Швеция, само че въпросът е как да се постигне това.

„Да ги принудят да използват още днес слънчева енергия, каквато в Африка има предостатъчно? А някой обяснил ли е колко струва това?“, попита руският президент.

Според него би трябвало да се подкрепят идеи за възобновяеми енергоизточници, но при това трябва да не се забравя за реалността. „Сигурен съм, че Грета е добро и много честно момиче. Но възрастните трябва да сторят всичко да не поставят деца и тийнейджъри в някои екстремни ситуации.“

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране