15.03.2023 | 9:56
Радев: Партиите да не се крият зад Паметника на Съветската армия! (ВИДЕО)
"Трябва да имаме всеобхватна информационна система, която да проследява храните, за да има ефект''

Вярвам, че европейското бъдещето на РСМ изисква двустранните отношенията с България да бъдат освободени от идеологиите на тоталитаризма, за да може ние да имаме истински и пълноценен диалог. Това заяви държавният глава Румен Радев пред журналисти.

“Очаквам, че предприетите от служебното правителство щателни проверки за установяване на нелоялни търговски практики, ще доведат до нормализация на пазара“, добави още той.

“Трябва да имаме всеобхватна информационна система, която да проследява храните, за да има ефект“, подчерта президентът.

“Крайно неуместно е в разгара на социална криза и война в съседство партиите да се крият зад Паметника на Съветската армия и в същото време да искат и да го разрушават. Не е за вярване как в хода на предизборна кампания политически сили с огромни амбиции да управляват вместо да излагат ясни програми, визии и решения за проблемите на хората, се крият в миналото“, каза Радев.

„Очаквам предприетите от служебното правителство действия за щателни проверки за установяване на нелоялни търговски практики, на нарушения на качеството на храните, за повече информация за ценообразуването, да доведат до изсветляване и нормализация на пазара. Служебният кабинет усилено работи и за въвеждането на всеобхватна информационна система, която да проследява храните и тяхното ценообразуване. Такава система не е разработвана в България досега, а е от ключово значение за ефективността на мерките за понижаване на цените“, добави президентът.

 

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране