14.01.2022 | 6:56
Радостин Василев уволнява ръководството на тотото, счепка се с Илиана Раева
Някои хора ще бъдат дадени на компетентните органи за действията си, обяви спортният министър

Спортният министър Радостин Василев заяви, че в началото на следващата седмица ще бъдат освободени всички членове на ръководството на Българския спортен тотализатор.

Освен това министърът заяви, че съществуват “изключително много проблеми” в дружествата, на които е принципал – Национална Спортна База, Спортен комплекс “Академика” и “Сердика спортни имоти”.

“Преструктурирам изцяло структурата на Министерството, създавам до десет дни нов устройствен правилник. Голяма част от хората, които работят в това министерство, ще бъдат освободени по различни причини, някои от тях ще бъдат дадени на компетентните органи за действията си. Разговарял съм вече с премиера по този въпрос и с финансовия министър. Имам пълен картбланш”, допълни той.

“В рамките на този месец се постарах да се запозная детайлно със системата на ММС, свързаните дружества, Български спортен тотализатор, проблемите в български спорт и се оказа, че нещата са много по-сложни и тежки, отколкото аз някога съм си представял. От гледна точка на практики в структурата на ММС в различни административни звена, които по моя оценка са на ръба на законността и които в период назад са били тенденция. За тези практики ще взема мерки по законовия ред. В системата на спорта са се вършили безобразия и ние сега започваме да ги вадим”, каза още спортният министър.

“Аз съм човекът, който затваря кранчетата, които са текли дълги години към сервилните лакеи на мафията. Достатъчно смел и целеустремен съм, за да го направя. Първите писъци в системата на спорта ще дойдат от тези, които са най-облагодетелствани от системата на мафията, която дълги години е завладяла българския спорт”. Така Василев отговори на обвиненията на президента на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева, отправени по-рано.

След срещата между федерациите и ММС, Раева отправи остра атака към Василев, обвинявайки го, че “атаката на новия министър на спорта се прехвърли от Наско към мен”.

“Никога не съм нападал г-жа Раева, нито нейния съпруг, нито нейния спорт. Няма да позволя председателят на една федерация да извива ръцете на министъра и да му обяснява как имало 1,5 милиона отделени при Пламен в Национална спортна база. Те си говорят на малки имена, явно Пламен Манолов за г-жа Раева е Пламен, за мен това е директорът на НСБ. Тя го питала дали случайно не е похарчил тези пари и дали случайно не са останали, за да се построи тази зала. Такива неща между Илиана Раева и Пламен Манолов не ме интересуват, има си официален ред. Тук някои хора, облагодетелствани от мафията, си говорят на малки имена. Само че за мен те са г-н Манолов и г-жа Раева и аз с тях си говоря по официален ред. И този разговор го имам, знаете, че аз обичам да протоколирам всичките си разговори. Една политическа дама го разбра и още се чуди какво е станало с нея. Всичко е черно на бяло. Ако някой има други неверни твърдения, ще ги развенчаем набързо”, каза той.

След брифинга Раева на свой ред реагира и отвърна, че е обидена от репликата за нейното “психическо състояние” по време на срещата с представителите на федерациите. И допълни, че на нея министърът е настройвал едни федерации срещу други.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране