06.06.2021 | 19:58
Радулов: Гешев може да не изкара мандата си и мястото му да заеме Бойко Рашков
Трябва демутризация на службите за сигурност и МВР, заяви експертът

“Много е възможно главният прокурор Иван Гешев да не си изкара мандата и мястото му да заеме Бойко Рашков, примерно, или някой като него”. Това каза пред БНР проф. Николай Радулов, експерт по национална сигурност и част от състава на партията “Има такъв народ”, като по думите му ще е в листите на партията, които ще бъдат обявени утре (понеделник, 7 юни – б.р.).

Той оцени действията на прокуратурата като от времето на Вишински (генерален прокурор на СССР от времето на Сталин – б.р.).

Проф. Радулов подчерта, че в програмата на ИТН е записано, че трябва да се извърши демутризация на службите за сигурност и МВР.

“За мен няма съмнение, че такова нещо е говорено. Това е езикът на Бойко Борисов”, каза той в коментар на т.нар. канибалски скандал, изнесен пред медиите от министър Бойко Рашков, в който става дума за оплакване от бизнесмен за заплахи от бившия премиер Борисов. По думите на Радулов служебният министър на вътрешните работи огласява случая в медиите, защото няма доверие в прокуратурата.

Според него през последните години доверието в прокуратурата е сринато заради действията на управляващите.

“И САЩ, и ЕС са пределно наясно с това какво се случва у нас. Години наред получаваме остри забележки в докладите на Държавния департамент на САЩ и на Европейската комисия по същите въпроси, които са описани в решението по закона “Магнитски”. … Получава се куриоз – чуждите служби да се грижат повече за сигурността и бизнеса в страната, отколкото самото правителство”, заяви проф. Радулов.

Той изказа прогноза за налагане на нови санкции от САЩ на още хора от България:

“Списъкът е голям и ще се развива. Това, което чух е, че ги очакваме скоро, но със сигурност няма да е преди изборите, т.е. след 12-и, 13-и юли”.

Експертът по национална сигурност заяви, че “скоро ще се наложи да се направи проверка в ДАНС”:

“Интересно е да се види какви дела и по какви въпроси са работили те по руска линия и за руските шпиони. Може да се окаже, че там няма нито ред за “Турски поток”, който направихме в полза на Путин. Нямаме нужда от такава ДАНС, защото това значи, че тя или е безкрайно некомпетентна, или работи по чужди интереси, които са свързани с Русия и Путин”.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране