13.08.2019 | 23:34
Руски изтребители Су-27 прогониха натовски F-18 от самолета на Шойгу (видео)
Руският военен министър е заснел и клипче от инцидента

Изтребител F-18 на страна-членка на НАТО е опитал да се приближи към борда на самолета, в който се е намирал министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу, над неутралните води на Балтийско море, но е бил прогонен от два руски Су-27. Това предаде кореспондентът на агенция ТАСС, който е на борда на самолета с Шойгу. Той е заснел и клипче от инцидента, което ТАСС разпространи.

Самолетът с Шойгу на борда е летял от Калининград за Москва, съпровождан от два изтребителя Су-27 от морската авиация на Балтийския флот. Натовският F-18 се доближил, но руските военни пилоти са го изтласкали и не са му разрешили да се доближи до борда на пътническия самолет.

ТАСС обаче не уточнява на коя държава-член на НАТО е бил този F-18. Агенцията припомня, че и на 21 юни 2017 г. е имало подобен инцидеднт. Тогава полски F-16 е опитал да приближи самолета на Шойгу.

В Калининград руският министър на отбраната участва в церемонията по поставяне на първи камък на строежа на ново учебно заведение – филиала на Нахимовското веонноморско училище. Освен това Шойгу посети конкурса АрМИ-2019 “Морски десант”, проведен на полигона Хмельовка.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране