10.06.2021 | 10:59
Сачева: Предизборната злоупотреба на санкциите по „Магнитски“ ще се увеличава
Много са борците с корупцията у нас, които шестват малко повече по медиите, посочи тя

Апетитът за предизборна злоупотреба на санкциите по закона „Магнитски“ ще се увеличава все повече. Това съобщи пред БНР Деница Сачева, член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, водач на листата на ГЕРБ-СДС в Добрич и бивш министър на труда и социалната политика.

Много са борците с корупцията у нас, които шестват малко повече по медиите, но реалната борба с корупцията е по-трудна задача, посочи Сачева.

Вече повече от година вървят опити за демонизиране на постигнатото, заяви Деница Сачева в предаването „Преди всички“. По думите й тези опити обаче се сблъскват с конкретни факти.

„Амбицията да се критикува предишното правителство е толкова голяма, че на практика никой не иска да види фактите, каквито те са.“

Според Сачева ако поляризацията на обществото продължи, „моралната маска, че се борим със злото, в един момент ще се спука като балон“.

ГЕРБ не е в такава изолация, за каквато се твърди. Има много политики, в които бихме могли да намерим общ език, отбеляза Деница Сачева. Твърдият, традиционен електорат на ГЕРБ е доста мобилизиран от атаките, допълни тя.

Дискусията по Плана за възстановяване и устойчивост добива гротесков характер, смята още Деница Сачева.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране