25.05.2019 | 0:48
Сашо Диков – шеф на БНТ?
Култовият спортен журналист ще чисти мързеливите и некадърните

Култовият спортен журналист Сашо Диков ще се кандидатира за генерален директор на БНТ. Новината съобщи самият той пред тв Евроком, където води авторски предаване.

Диков е работил 15 години за обществената медия и е натрупал солидна биография и опит. В момента той има предаване по телевизия „Евроком“.

До конкурса за нов шеф на БНТ се стигна, след като Константин Каменаров получи условна присъда заради шофиране след употреба на алкохол и трябваше да бъде освободен от поста. На негово място за временно изпълняващ длъжността медийният регулатор СЕМ постави Емил Кошлуков.

Подаването на документи за директор на телевизията ще продължи до 3 юни.

„Да, вярно е, че се кандидатирам за шеф на БНТ – каза Диков. – Искам да променя имиджа на тази телевизия и нейното достойнство. Искам да дам възможност на всички кадърни и умни хора от БНТ да упражняват професията си по достоен и честен начин. Крайно време е да се разбере, че може да се работи като еталон в журналистиката – силна, честна, професионална. На всеки ще бъде дадена възможност и шанс, така както никога не са предлагани такива условия. Мързеливите и некадърните сами ще се откажат”, обясни концепцията си Сашо Диков.

„Този иначе древен занаят може да се упражнява само при спазване на всички стандартни принципи, честно и достойно. Мисля, че през всичките години назад съм доказал, че това се цени от зрителите. Сега има голяма нужда точно от този тип журналистика”, добави той.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране