02.06.2021 | 18:21
САЩ наложи санкции на Пеевски и Божков
Наказанията на двамата са по закона "Магнитски"

Бившият депутат от ДПС Делян Пеевски и избягалият в Дубай Васил Божков влизат в санкционния списък на САЩ. Това става ясно от официално съобщение на американското министерство на финансите.

Санкциите срещу двамата са по закона „Магнитски“.

Въпросният американски закон, наричан „глобален акт Магнитски“, дава право на американското правителство да защитава хора по цял свят, станали жертва на репресии и нарушения на правата им заради това, че са разкрили случаи на корупция по върховете. Правителството на САЩ може да наложи санкции в защита на всеки, който подаде сигнал и разкрие случаи на правителствена корупция. Санкциите може да са целеви – срещу конкретни лица, като включват забрана за влизане на американска територия и, както и ограничаване до каквито и да е финансови операции, в които са намесени американски банки.

Законът е кръстен на починалия в руски арест адвокат Сергей Магнитски, който си отиде от този свят съвсем малко преди да изтекат всякакви законови срокове по руското законодателство да бъде държан в ареста без присъда. Повече за случая „Магнитски“ научете ТУК!

Аctualno.com

1 коментар

  1. […] и стотинка от Божков! С Пеевски нямам бизнес (ВИДЕО) САЩ наложи санкции на Пеевски и Божков Пеевски твърди, че е невинен и […]

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране