21.05.2023 | 10:53
Скандали в Разград: Лудогорец и ЦСКА запазиха жива интригата за титлата
Зрелищно 2:2 в Разград

Лудогорец и ЦСКА не успяха да излъчат победител в голямото дерби от втория плейофен кръг на efbet Лига. Срещата в Разград завърши при резултат 2:2, като освен четири гола, зрителите видяха много спорни ситуации и напрегнати моменти. И двата отбора имат сериозни претенции към съдийството на Георги Кабаков.

Лудогорец откри резултата чрез Кирил Десподов, но Тобиас Хайнц бързо изравни. Малко преди почивката Маурисио Гарсес направи пълен обрат, но минути след подновяването на играта Игор Тиаго възстанови равенството.

Така разликата на върха в класирането между двата тима се запазва една точка в полза на Лудогорец, а до края на надпреварата остават само още четири кръга.

Началото на двубоя на стадион „Хювефарма арена” се забави с няколко минути заради проблеми с мрежата на една от двете врати. След като те бяха отстранени, главният рефер Георги Кабаков даде начало на срещата.

Първите минути в Разград преминаха в спокойно темпо, но нервите постепенно започнаха да взимат връх. Капитанът на домакините Кирил Десподов получи първия жълт картон в срещата още в 11-ата минута. Атакуващият футболист на „зелените” настъпи лошо Мено Кох в половината на „червените”.

В 16-ата минута дойде и първият спорен момент в мача. Тобиас Хайнц преодоля Франко Русо, а след това се строполи на терена с претенции, че е бил съборен. Реферът Георги Кабаков остави играта да продължи, а асистентите му, отговарящи за ВАР, прецениха, че няма явна съдийска грешка.

Веднага след това положение домакините откриха резултата. Игор Тиаго се пребори за топката с Джонатан Линдсет в центъра на терена, след което тя попадна в Нонато. Той от своя страна видя отлично спринтиращия Десподов отдясно, който с лекота надбяга Амос Юга и с удар по диагонала откри резултата. „Червените” претендираха, че има нарушение на Тиаго срещу Линдсет, но и тези им претенции останаха неуважени.

Футболистите на Саша Илич обаче показаха завиден характер и не се стъписаха от ранното попадение, а дори напротив. Само четири минути след откриването на резултата, ЦСКА изравни чрез Тобиас Хайнц. Нападателят овладя топката, след като Маурисио Гарсес се справи със съпротивата на Франко Русо. Хайнц бе оставен непокрит на няколко метра пред наказателното поле на домакините и с мощен шут от близо 22 метра по диагонала, заби коженото кълбо в горния десен ъгъл на вратата на Серджио Падт.

В 26-ата минута се стигна до неочаквано меле около скамейката на ЦСКА, при което един от помощниците на Саша Илич бе изгонен след два бързи жълти картона. При тъч в полза на Лудогорец, административният директор на „червените” Стойко Сакалиев си позволи да жонглира с топката пред погледа на Франко Русо. Нервите на футболиста на домакините не издържаха и изблъска Сакалиев. Това доведе до бурна реакция от щаба на гостите, който доведе и до червения картон на един от треньорите на ЦСКА.

В 31-ата минута Лудогорец бе много близо до това отново да поведе в резултата. Домакините стигнаха до пряк свободен удар пред наказателното поле на ЦСКА. Кирил Десподов застана зад топката и стреля много добре. Коженото кълбо рикошира в стената и промени траекторията си, но Густаво Бусато показа завиден рефлекс и изби в корнер.

Четири минути преди почивката ЦСКА удари отново и направи пълен обрат. Голът на „червените” до голяма степен бе „изработен” от колебливата отбрана на домакините. Серджио Падт реши да комбинира с Оливие Вердон отдясно. Той задържа и потърси Якуб Пьотровски, който бе заел позиция на границата на наказателното поле. Бранителят на „орлите” обаче бе притиснат от Марселиньо Кареасо и му отне топката. Той напредна към аутлинията, където бе атакуван от Падт. Кареасо обаче успя да комбинира с Маурисио Гарсес, който прати топката в опразнената от вратаря на домакините врата.

В даденото от съдията продължение се стигна до нови неприятни сцени с Кирил Десподов, който отново бе замерян с бутилки и различни предмети при изпълнение на ъглов удар пред сектора с гостуващи фенове. Веднага след ъгловия удар дойде и краят на първото полувреме.

Втората част започна с цели три промени в състава на Лудогорец. Ивайло Петев извади от Пипа, Франко Русо и Пьотровски, а на техните места се появиха Игор Пластун, Педро Нареси и Кайо Видал.

Само три минути след подновяването на играта, домакините съумяха да стигнат до изравняване на резултата. Кирил Деподов получи отдясно и след серия от финтове срещу Амос Юга, центрира много прецизно към Игор Тиаго. Нападателят на домакините буквално прегази Юрген Матай и не му даде никакъв шанс да играе с топката. Голмайсторът на „орлите” стреля с глава, оставяйки безпомощен Густаво Бусато под рамката.

След изравнителното попадение на „орлите” темпото на „Хювефарма арена” определено спадна. Опасните атаки към двете врати намаляха, като футболистите на двата тима предпочитаха да действат на сигурно и да не предприемат излишни рискове.

Бърнард Текпетей пробва късмета си с далечен шут, но топката попадна право в ръцете на Бусато и не затрудни бразилския страж на гостите. В 66-ата минута Игор Тиаго имаше брилянтна възможност да се разпише отново. Текпетей центрира отляво, нападателят на „орлите” отново се справи с бранител в червено и стреля с глава, но този път в аут.

 

 

 

 

 

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране