07.06.2023 | 16:59
Скандално: Депутат от ГЕРБ блудствал с дете!?
Прокуратурата поиска имунитета на Даниел Александров, той обясни, че няма притеснения

Бившият състезател от националния отбор на България по борба класически стил и настоящ депутат от политическа партия ГЕРБ Даниел Александров е обвинен за блудство с непълнолетно лице.

По случая от началото на миналия месец Софийската градска прокуратура предложи на главния прокурор Иван Гешев да поиска от Народното събрание да снеме имунитета на 31-годишния Александров.

„Софийска градска прокуратура (СГП) предложи на главния прокурор на Република България да внесе мотивирано искане до Народното събрание на Република България (НС) за даване на разрешение за привличане към наказателна отговорност на Д. А., депутат в 49. Народно събрание.

Предложението е изготвено от наблюдаващия прокурор в СГП във връзка с образувано на 31.05.2023 г. досъдебно производство и в него се сочи, че събраните доказателства са достатъчни за привличане в качеството на обвиняем на Д. А. за престъпление по чл. 150, ал. 1 от НК.

Наблюдаващият прокурор в СГП е счел, че в хода на разследването са събрани доказателства за това, че на 07.05.2023 г., в с. Бистрица, Д. А. чрез употреба на сила извършил действия, с цел да възбуди полово желание без съвкупление по отношение на лице, навършило 14-годишна възраст“, се казва в официалното съобщение на СГС.

Санкцията за престъпление по чл. 150, ал. 1 от Наказателния кодекс (НК) е от 2 до 8 години затвор.

Александров е европейски вицешампион по борба класически стил при 82-килограмовите от Рим 2020. Той има и две бронзови отличия от континентални първенства от Рига 2016 и Красноярск 2018, както и бронзов медал от Европейските игри в Баку 2015.

„За всичко това, което излиза днес по мой адрес, в дъното е моят развод, който е вече от месец и половина-два и се опитахме да го запазим в тайна“, заяви пред журналисти депутатът от ГЕРБ-СДС Даниел Александров, чийто имунитет бе поискан от прокуратурата

„Нищо от това, което е написано по мой адрес, не е вярно, стоя зад името си и всичко това ще докажа в съда“, категоричен е Александров, който е бивш състезател от националния отбор на България по борба класически стил с три спечелени медала от Европейски първенства.

Той уточни, че не иска да намесва съпругата си, защото е майка на детето му и ще се опита да запази достойнството й.

31-годишният Даниел Александров не отговори дали сам ще даде имунитета си.

Софийската градска прокуратура предложи по-рано днес на главния прокурор Иван Гешев да поиска от Народното събрание да снеме имунитета на депутат, посочен с инициали Д.А. Причината е разследване, в което са събрани доказателства, че на 7 май 2023 г. в село Бистрица, чрез употреба на сила, народният представител е извършил действия, с цел да възбуди полово желание без съвкупление по отношение на лице, навършило 14-годишна възраст.

От прокуратурата допълват, че на 31 май има образувано досъдебно производство по случая и в него се сочи, че събраните доказателства са достатъчни за привличане в качеството на обвиняем на Д.А. по чл. 150, ал. 1 от Наказателния кодекс (НК).

Той е заплашен с от 2 до 8 години затвор, ако бъде признат за виновен.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране