09.06.2021 | 22:36
Списъкът на лицата, които попадат в обхвата на санкциите по „Магнитски“
Всички допълнени 34 фирми са свързани с Пеевски и Божков

Министерството на финансите публикува разширен списък на лицата, които попадат или потенциално биха попаднали в обхвата на санкциите, наложени от Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) на Министерството на финансите на Съединените американски щати.

Първоначално обявеният списък се състои от 64 фирми, свързани с Васил Божков, Делян Пеевски и Илко Желязков. Разширеният списък включва 34 юридически лица, попадащи в обхвата на т. 1, буква „а“ от РМС №441, а именно: „всички физически и юридически лица, притежавани, контролирани или управлявани през последните пет години от лицата, включени в списъка на OFAC“.

От министерството уточняват, че списъкът е съставен на база информация, която е налична и проверена до момента от органа по т. 1. от РМС №441. Той може да бъде допълван или коригиран при получаване на нови данни или факти.

След проверки, които са в процес на извършване, той ще бъде допълнен с лица по т. 1, буква „а“, както и с такива по и т.1, буква „б“ от решението, а именно: „всички съдружници, акционери, управители и членове на органи за управление и контрол на юридическите лица по буква „а“, включени към момента и за последните 5 години“.

Всички допълнени 34 фирми са свързани с Пеевски и Божков.

Пълният списък!

 

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране