04.08.2021 | 10:41
Стефан Янев: Хората трябва да знаят кой определя постовете в новия кабинет
По думите му е важно връзката между политическото представителство и гражданите да е ясна и ефективна

„Гражданите имат право да знаят кой определя постовете в потенциалния нов кабинет, както и да разбират логиката за провеждане на политическите консултации и как те ще доведат до парламентарно мнозинство“. Това каза служебният премиер Стефан Янев в началото на заседанието на Министерския съвет в сряда.

По думите му е важно връзката между политическото представителство и гражданите да е ясна и ефективна.

„Политическото говорене е онзи предсказуем и необходим елемент, който, ако не е устойчив, се наказва от избирателите“, смята той.

Премиерът каза още, че в началото на юли е проведено извънредно заседание на Съвета по сигурност, където са констатирани редица дефицити в уредбата по водене на този съвет.

„В тази връзка назначихме две работни групи, които да направят анализ на дейността. Той ще бъде представен на колективния орган. Днешната ни задача е да приемем този анализ, а предложените промени в Закона за функциониране на системата за национална сигурност ще бъдат публикувани за обществено обсъждане“, заяви премиерът.

Междуведомствена работна група ще предложи нов механизъм и потенциално изработване на нов закон за управление на кризи, стана ясно от изказването на министър-председателя.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране