31.01.2024 | 22:46
Стрелба в София! Измамникът Мартин Божанов – Нотариуса е убит!
На място е била и майка му, както и дете на 4 години и бебе

Мъж е застрелян в София тази вечер. Престъплението е извършено в квартал “Горна Баня” Полицията е отцепила голям периметър около местопроизшествието.

На място се извършват огледи. Към момента не е ясно как се е стигнало до убийството.

Убитият е Мартин Божанов, известен с прякора си Нотариуса. Той е бил прострелян в главата с огнестрелно оръжие в района на квартал “Горна баня”.

Стрелбата е станала около 19:40 часа. На място е била и майката на простреляния, която е 68 години, както и дете на 4 години и бебе. Указана им е медицинска помощ.

Все още няма задържан за стрелбата. Полицаи са започнали масови проверки на всеки автомобил в София. Проверяват се шофьорите и пътниците.

Засега не е ясно кой е убиецът и какъв е мотивът му. Предполага се, че дейността на Мартин като нотариус е причината за убийството. Той бил заподозрян за различни измами.

Мартин Божанов – Марто Нотариуса се прочу като първия клиент на комисията за конфискация на незаконно богатство „Кушлев”. През 2008 г. Комисията му отне имущество за 430 000 лева, след като той е осъден за измама с имоти.
Скандалният измамник е забъркан в кражбата на над 200 апартамента и къщи в столицата. Смята се дори, че чрез фалшиви документи Божанов се е домогнал и до част от авоарите на Борислав Манджуков.

Сред най-скандалните случаи на имотна измама, сътворена от дръзката банда на Мартин Божанов, е случай със 74-годишна баба. Възрастната жена набързо е омъжена за шофьора на измамника с цяла папка фалшиви документи, без дори да знае кой е младоженеца.

След като жената умира, имотите й се озовават в ръцете на престъпната група. Наглата банда продава жилищата за над 2,5 милиона лева, а истинските наследници остават с пръст в уста.

През 2021 г. Антикорупционният фонд (АКФ) публикува разследване, в което пише, че Мартин Божанов се представя като консултант и е познат като “Нотариуса”. Публикации го свързват със съмнителни имотни сделки. Става дума за откраднато през 2004 година дело от Върховния касационен съд срещу Слави Крашевски, нотариус с отнемани права и десетки наказателни производства. Делото изчезва от адвокатската стая на съда по време на обедната почивка, заедно с оригинални документи по него. За кражбата е водено досъдебно производство срещу човек на име “Мартин Божанов” и негов роднина с име “Бойко Божанов”, но за изхода на делото няма данни. АКФ също разкрива, че Божанов се представя като посредник в съдебната система и иска на Ивайла Бакалова 100 000 евро, за да осигури освобождаване от ареста приятеля ? Веселин Денков. По-късно закритата вече спецпрокуратура му повдигна обвинение за ОПГ за лихварство на Денков.

Това е третото убийство в София от началото на годината. В началото на месеца трупът на 49-годишния Кирил Русев бе открит в морга край София, подготвен за кремация с фалшиви документи. За убийството му бяха задържани сина на бившия финансов министър Стоян Александров – Петър, и Александър Кинов.

На 19 януари край Витоша пък в лек автомобил бе открито тялото на Пейо Пеев. За престъплението бяха арестувани съпругата му Габриела и майка й Красимира Трифонова.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране