02.01.2023 | 9:59
Сърцето на Слави Трифонов се къса
Бутат родната му къща

Родната къща на Слави Трифонов в плевенското село Тодорово, по-известно със старото си име Учиндол, ще бъде срутена до основи, пише“Уикенд”.

За операцията вече са ангажирани няколко фадроми, чиято задача е буквално да не оставят камък върху камък от двуетажната постройка на ул. „Кирил и Методий“ 33, в която шоуменът е направил първите си стъпки.

 

Терасата, която гледа към улицата, и до днес e забележителност според хората в селото. По-възрастните си спомнят, че оттам Дългия изнасял пред свои връстници първите си импровизирани концерти. Скоро балкона няма да го има, а на мястото на разрушената сграда предстои да се появи фотоволтаична централа. Зад инвестицията от стотици хиляди левове за поставяне на слънчеви панели не стоят Слави или неговите роднини.

Проверка  показва, че Дългия още през март тази година е успял да изтъргува родния си дом. Цената, срещу която Слави ce e разделил с родната си къща e едва няколко хиляди лева, буквално нищо за него. В кариерата си като тв водещ той е изкарал милиони левове.

Съседи на Дългия от село Тодорово описват, че цената на запустялата двуетажна сграда няма по какъв начин да е по-висока. След като бащата на Слави Тодор умря през 2017 година, къщата остава пуста. Майка му Здравка се реалокира в Плевен при сестра му. Оттогава в парцела съвсем не е стъпвал човешки крайник.

Веднъж прежалил родния си дом, за Слави Трифонов очевидно няма проблем да скъса дефинитивно с предишното си. Така първоначално на март тази година къщата е продадена на плевенчанката Симона Горанова. Новата собственичка няма желание да налива пари, с цел да възвърне съборетината.

Вместо това Симона към този момент e заела тежка техника, която да бутне постройката и да извози строителните боклуци на близкото бунище. Следва и интервенция по почистване на големия двор с повърхност 3,7 декара, върху който би трябвало да се разположат сльнчевите панели.

Според специалисти инвестицията за тяхната покупка от близо половин милион лв. бързо ще се изплати. Веднъж сложени и свързани към преносната мрежа, токът от фотоволтаиците излиза безусловно без пари. При галактическите цени на енергията през последните месеци централата ще си избие вложените средства единствено за 5-6 години, a самите слънчеви панели могат да работят към две десетилетия. Новата собственичка на руината Симона. Горанова към този момент е записала и компания, посредством която да реализира плана за слънчева централа.Очаква се помощ да ѝ окаже и прочут предприемач, така като Горанова няма нужните пари. Все отново тя досега населява очукана панелка в краен плевенски квартал. За сметка на това пък има платен на ниска цена голям имот близо да трафопост, който е изцяло подобаващ за централа. Така двамата съдружници бързо реализират сделка по какъв начин да си разпределят присъединяване в бъдещия план.

Хора от селото описват, че Симона и нейният сътрудник изчаквали да стане пролет, с цел да вкарат фадромите в някогашния дом на Слави Трифонов.

 

 

 

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране