30.03.2023 | 11:50
С бомбените заплахи искат да разсеят вниманието на МВР от изборните престъпления
Има една група от партии, които имат опит във фалшификацията на избори с хартиени бюлетини. Вероятно те са набъркани и в тези лъже-терористични заплахи, каза Николай Радулов

Ако се поеме малко по-рано охраната на изборните секции и се направят необходимите проверки, няма да има проблеми в неделя. Мисля, че и днес ще има бомбени заплахи. Бомбените заплахи са от различни места и изпратени по различен начин, няма да бъде толкова лесно да се установят. Идеята е да се ангажират възможно най-много хора от МВР, за да не може да работят по изборните престъпления и купуването на гласове. Това е резултат от засилените действия да се осигури честен изборен процес. Това заяви експертът по национална сигурност Николай Радулов в ефира на Нова телевизия.

Експертът смята, че има доста заинтересовани страни, които участват в това.

„Едва ли има общ център. Целта е претоварване на системата за сигурност“, заяви Радулов.

„Има една група от партии, които имат опит във фалшификацията на избори с хартиени бюлетини. Вероятно те са набъркани и в тези лъже-терористични заплахи“, добави той.

Според Радулов, след като има възможност да се гласува с хартиена бюлетина и се очаква да гласуват с 300 000 повече, голяма част от тях ще са купени.

Стоил Цицелков от Обществения съвет към ЦИК не изключи това, което каза Радулов да е истина.

„Знаете, че хората, които търгуват с изборите, остават безнаказани“, заяви той.

 

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране