21.05.2020 | 17:22
ТЕЦ „Бобов дол“: Лъжа е, че ще складираме отпадък в Перник!
Нямаме нищо общо с намерението на „Еко Антрацит“, категорични са от компанията

Ръководството на ТЕЦ „Бобов дол“ с изненада разбира от медиите, че в техническата рекултивация и укрепването на „Мини Перник“, която ще се осъществява от държавната фирма „Еко Антрацит“ ще се използва производствен отпадък ( летяща пепел и шлака ) от нашата централа.

Това се казва в позиция на компанията до медиите.

Ето какво пишат още от „ТЕЦ-Бобов дол“:

Заявяваме категорично, че ние не сме търсени от изпълнителя на този проект и не са водени каквито и да е било разговори с нас. Не е искан и не сме предоставяли актуален анализ на производствените отпадъци от нашата дейност и нямаме сключен договор с въпросната компания. За ТЕЦ „Бобов дол“ е недопустимо да се използва име на юридическо лице в официални документи, без с последното дори да са водени разговори .

„Еко Антрацит“ са подали Искане за преценяване необходимостта от ОВОС към РИОСВ – Перник на 14.04.2020 г. В това искане са описани кодовете и вида на отпадъка, които ще бъдат взети от ТЕЦ „Бобов дол“. РИОСВ – Перник не е поискало от компанията нито договор между двете дружества, нито да им бъдат предоставени други документи. Вместо това издава Решение да не се извършва ОВОС, тъй като инвестиционното намерение няма да доведе до вреди за околната среда и то на 06.05.2020 г. Забележете за период само от 16 работни дни са минали всички съгласувателни процедури и се е стигнало до решение, което по принцип отнема месеци.

Използването на името на ТЕЦ „Бобов дол“ по подобен начин е изключително некоректно и мека казано безотговорно!”

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране