04.09.2023 | 19:07
Това момче изумява! Петър Мицин стана световен шампион!
Роденият във Велинград суперталант със златото на 400 метра свободен стил на шампионата на планетата за юноши и девойки до 19 години в Нетаня

Петър Мицин спечели световната титла на 400 м свободен стил на шампионата на планетата за юноши и девойки до 19 години в Нетаня, Израел.

Роденият във Велинград суперталант направи поредното си силно представяне и финишира за 3:46.49 мин. След Мицин завърши италианецът Алесандро Рагаини. Двамата бяха разделени от едва 17 стотни в спора за златото. Трети се нареди Филипо Бертони (Италия), който изостана с 2.24 сек. от победителя. Това е първа световна титла в историята на българското плуване, спечелена от шампионат в басейн.

За Петър Мицин това е поредното отличие от голямо първенство през това лято. Възпитаникът на Николай Вакареев спечели три златни медала от Европейското първенство за юноши и девойки в Белград, а след това и още едно златно отличие от еврошампионата за мъже до 23 години в Дъблин. Към това той добави и световен рекорд на 400 м свободен стил за юноши, който постави в столицата на Сърбия.

В Нетаня Петър Мицин ще се включи в още три надпревари. Българинът ще плува 200 и 800 м свободен стил и 200 м бътерфлай.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране