29.06.2020 | 14:50
Толерантност към идиотията
Държавата ври и кипи. Оказва се, че организираната престъпност се организира в ГДБОП и полицията

Понякога се удивлявам на толерантността на българина към всякакви простотии и престъпления. Поцъка с език, попсува кротичко на майка, след което обърне една ракия и забравя.

С дълбокото убеждение, че това него не го засяга. А когато го засегне, не може да се начуди ама как така е станало….

Държавата ври и кипи. Оказва се, че организираната престъпност се организира в ГДБОП и полицията. Че парите от подкупи се събират от полицайка, чиято майка е депутат и виден член на управляващата партия. В друга държава правителството щеше да е изхвърлено с ритници след няколко часа /ако не и арестувано/, но българите не намират нищо странно в тая работа. Пак поцъкахме с език, попсувахме и отново ще замълчим, обзети от дребните си житейски радости и проблеми.

Проблемът е, че не осъзнаваме как всичко това пряко се отразява на нас. Мисленето никога не е било силна страна на българите, защото ние не мислим като общество, а като индивиди, които се борят срещу всички около себе си и ги приемат за врагове и никога за сънародници.

Абсурдите в държавата са толкова големи, че ние свикнахме на толерантност към всяко едно престъпление, корупция и простотия. И ако не се променим, нищо няма да се промени и в държавата. Промяната трябва да започне в нас!

Елена Гунчева

https://www.facebook.com/shesti.elena/photos/a.111962773728717/157434519181542

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране