21.07.2021 | 11:47
“Топлофикация – Перник” за ползите при дистанционно отчитане
Съветваме клиентите да не чакат крайния срок, заяви Ясен Кацаров

Топлофикация – Перник“ в изпълнение на социалния си ангажимент информира, че до 1-ви януари 2027 г. всички уреди за отчитане на парното и топлата вода трябва да осигуряват възможност за дистанционен отчет.

“Съветваме клиентите да не чакат крайния срок. Абонатите трябва да проведат общи събрания на входовете и да вземат решение за подмяна на старите уреди. Необходимото е съгласие от поне 2/3 от етажната собственост”, заявява Ясен Кацаров, изпълнителен директор на „Топлофикация – Перник”.

Влезлите в сила промени са изцяло в полза на клиентите. Дистанционният отчет пести време и неудобството на клиентите да чакат инкасаторите в домовете си. С новите устройства се намалява възможността от допускане на грешка от недоглеждане или бързане по време на въвеждане на данните от топломера или индивидуалния разпределител“, поясни Кацаров. Той допълни, че за разлика от обикновените, дистанционните уреди позволяват изготвянето на ежемесечни фактури на база реално потребление и свеждат до минимум риска от кражби на топлинна енергия. „Благодарение на устройствата клиентите могат да следят непрекъснато консумацията си“, допълни още Кацаров.

Директорът на ТЕЦ-Перник посочи, че клиентите могат да закупят и дистанционни уреди на конкурентни цени и от дружеството. „С цел оптимизиране на разходите на клиентите, сме въвели разсрочено плащане на уредите за срок от 24 месеца“, подчерта Кацаров и допълни, че служители на Дружеството ще извършват напълно безплатен монтаж.

Според калкулации на експерти около 160лева на апартамент ще струва смяната на всички уреди“, уточни Кацаров. Според него, предстои дълъг път и много труд, докато всички абонати монтират уреди за дистанционен отчет, но е задължително да се изпълнят изискванията на ЕС.

Ясен Кацаров напомни, че при повреда или изтекъл срок на уреда за дялово разпределение, сметката за изразходваната топлинна енергия се определя служебно, като уточни, че редът е записан в Наредбата за топлоснабдяване. За да няма служебно начислена сметка, е необходимо да се следи за изправността на уредите в дома – водомер за топла вода и индивидуален разпределител на радиатора.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране