05.09.2019 | 17:09
„Топлофикация Перник“ ще търси правата си по съдебен път
Вижте пълния текст на позицията на дружеството

Във връзка с издадената принудителна мярка за спирането на дейността на парогенератори 4 и 5 на „Топлофикация – Перник”, изпълнителният директор на централата се закани със съд на екоминистерството, отговорно за преустановяването на подаването на топлата вода към града. Засегнати от мярката са около 20 хил. души.

Ето и официалната позиция на дружеството:

„Обръщаме се към Парламента на Република България, Министерство на околната среда и водите, Министерство на енергетиката, Комисия за енергийно и водно регулиране, Община Перник и всички жители на град Перник.

Във връзка с наложената на „Топлофикация Перник“ АД безсрочна принудителна административна мярка от страна на Министерство на околната среда и водите, Ви уведомяваме, че „Топлофикация Перник“ АД в качеството си на производител на електрическа и топлинна енергия не може да гарантира:

– Завършване на одобрената ремонтна програма на Дружеството в определените срокове

– Сигурността на доставките на основното гориво за обезпечаване на предстоящия отоплителен сезон за неопределен период от време

– Доставките на битова гореща вода и топлинна енергия във всички учреждения и в домовете на жителите на гр. Перник

„Топлофикация Перник“ АД не е единственото индустриално предприятие, функциониращо на територията на град Перник. Считаме, че не е редно да се рискува сигурността на отоплението на град Перник за сметка на невъзможността на Министерство на околната среда и водите да решат възникналите в района проблеми.

„Топлофикация Перник“ АД ще потърси правата си по съдебен ред, включително и срещу институциите, които са отговорни за спирането на работата на съоръженията на Дружество!“

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране