01.07.2020 | 12:47
Три медсестри пипнаха COVID-19 от затрупания в „Железница“ работник
Предстои дезинфекция на болничните заведения

Пет са случаите на коронавирус в Благоевград за последното денонощие. Двама са постъпили вчера в инфекциозно отделение, а трима от заразените са медицински работници в частната болница „Пулс“, пише struma.com.

И трите медицински сестри са конкактували със заразения работник от тунел „Железница“ , който постъпи в частното лечебно заведение, но бе преместен във ВМА София. За краткия си престой в болницата той е пренесъл вируса на обслужващия го медицински персонал. В инфекциозно отделение на МБАЛ постъпиха още двама с коронавирусна инфекция вчера.

В момента в отделението има настанени трима души, двама от заразените са все още в реанимация, арх. Васил Тинчев и журналистка от радио Благоевград. „Всички нови с положителни проби са поставени под карантина, нямат симптоми засега, казаха от РЗИ Благоевград. Започва дезинфекция на болничните отделения.  Припомняме, че един от работниците, които пострадаха при срутването в тунел „Железница“ на 24 юни, е дал положителна проба за COVID-19. Извършиха се масови тестове на работещи по тунела.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране