01.02.2020 | 11:47
Три фирми ще правят водопроводи в Перник за над 24 млн. лева
Парите са от 30-те милиона, отпуснатите от правителството за аварийни ремонти

Четири договора с три фирми на обща стойност над 24,2 млн. лева ще подпише кметът на Перник Станислав Владимиров за рехабилитация на главните водопроводи в града. Поръчката е инженерингова (за проектиране, строителство и авторски надзор) и се възлага спешно, без да се провежда процедура, а директно с договаряне без предварително обявление.

Първата обособена позиция е за реконструкция на Гл.клон III до Батановци, пише actualno.com. Втората е за Главен клон I от кафе „Рай“ до ул. „Средец“ и водопроводна мрежа в централната градска част и кв. Църква. Двете ще бъдат изпълнени от фирма „Райкомерс Конструкшън“ ЕАД, собственост на Райна и Петър Козареви.

Третата обособена позиция е за реконструкция на Главен клон I от Минна дирекция до ПС „Самоков“ и водопроводна мрежа в кварталите „Клепало“, „Проучване“, „Твърди ливади“, „Ралица“ и „Каменина“. Тя ще е ангажимент на „ГБС – Инфраструктурно строителство“ АД.

Четвъртата позиция е за Главен клон II по ул. „Младен Стоянов“ и водопроводна мрежа в кв. „Изток“ на областния град. Тя се възлага на фирма „Гелак“ ООД – собственост на семейство Стефан, Георги и Антон Гелови.

Настоящата поръчка, която се възлага пряко заради наличие на „изключителни обстоятелства“ за над 24 млн. лева ще се изпълни с част от отпуснатите 30 млн. лв. от правителството за аварийни ремонти в Перник.

Припомняме, че с постановление от 30-ти декември МС отпусна на община Перник 30 млн. лева за „Реконструкция на част от главен клон II, кв. Изток, гр. Перник“, „Реконструкция на водопроводи на главни улици на територията на община Перник“ и „Авариен ремонт на пречиствателна станция за питейни води“. Първите три спешни поръчки на обща стойност 8,5 млн. лв. с ДДС кметът Владимиров ги възложи на държавната фирма „Монтажи“ ЕАД. Те са за реконструкция на Главен клон ІІ, за основен ремонт на Градската пречиствателна станция за питейни води с пясъчни филтри и за авариен ремонт на ГПСПВ с бързи филтри.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране